Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

073705

'Oisterwijk Gemulhoeken Park' / Foto Collectie Regionaal Archief Tilburg / gemeente Oisterwijk

'Groen Erfgoed,' zo luidt het thema voor de voordracht van personen of projecten die in aanmerking kunnen komen voor de Knippenbergprijs 2020. Te denken valt aan parken, openbaar groen of heemtuinen, ofwel in meer formele termen 'cultuurhistorisch en landschappelijk Groen Erfgoed' in Noord-Brabant. Vooral de inzet van vrijwilligers en jongeren die het landschappelijk groen beheren en toekomst geven, wordt gewaardeerd. Aansprekend, vernieuwend en publieksgericht, dat zijn de termen waarop de jury de aanmeldingen beoordeelt. Zijn er in uw dorp projecten of personen die in aanmerking komen voor de Knippenbergprijs? Meldt u zich dan zo snel mogelijk aan.  

De Knippenbergprijs is vernoemd naar prof. dr. Willy Knippenberg (1910-2005) die priester, classicus, historicus en onderwijzer was. Hij zette zich in voor de regionale geschiedbeoefening in Noord-Brabant. Daarbij was Knippenberg de grondlegger van enkele Brabantse musea, waarvan hij ook bestuurslid werd. Daarnaast was hij een stimulator van de volkskunde en deed hij onderzoek naar de natuurlijke historie van de provincie.

In 2007 namen Stichting Brabants Heem, Het Noordbrabants Museum, Historische Vereniging Brabant, De Leerstoel Cultuur in Brabant en het Nederlands Centrum voor Volkscultuur het initiatief om de Knippenbergprijs in te stellen. Sindsdien wordt om de twee jaar de prijs uitgereikt aan een persoon of vereniging in Brabant die een activiteit ontplooit in de geest van Knippenberg. De winnaar ontvangt een geldbedrag en alle genomineerden krijgen een oorkonde.

Lees meer over de Knippenbergprijs.

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.