Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Oisterwijk puzzel 2021 kleinOisterwijkpuzzel

In deze tijd van lockdown en avondklok vormt legpuzzelen voor veel mensen een gezellig tijdverdrijf. Onze sponsor Boekhandel Oisterwijk heeft daarom een speciale Oisterwijkpuzzel uitgebracht. Voor een afbeelding zie de bijlage bij deze mail. Op de afbeelding zie je een café ergens in Oisterwijk, met aan de wanden allerlei afbeeldingen van alles wat Oisterwijk te bieden heeft. Je ziet door het raam van het café de Sint-Petruskerk en het standbeeld van Pater Poirters, er hangen schilderijen van Robèrt, de leerfabriek, de Kerkhovense molen natuurlijk nog veel meer moois. Boven de cafétafel hangt een lamp die in de boekhandel hangt, je vindt het stadswapen en de Oisterwijkse vlag terug en allerlei andere typische Oisterwijkse dingen zoals ook het boek Oisterwijk een geschiedenis van meer dan 800 jaar. De puzzel heeft 1000 stukjes, de afmeting compleet is 66 x 47 cm en hij kost € 18,99. Hij is te bestellen bij Boekhandel Oisterwijk, Kerkstraat 2, 5061 EJ Oisterwijk, 013 521 71 97 Boekhandel Oisterwijk e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onderzoek Joden in Noord-Brabant 1930-1945

Erfgoed Brabant start een meerjarige studie naar Joden in Brabant in de periode 1930-1945. Het onderzoek zal tussen 2020 en 2024 worden uitgevoerd door promovendus Frank van Doorn. Het bekijkt de impact van sociale integratie op de overlevingskansen van Joden in Noord-Brabant met oog voor regionale verschillen binnen de provincie. De basis van het onderzoek is het verzamelen van biografische gegevens van de circa 4000 Joden die tussen 1930 en 1945 in Brabant woonden. Meer over dit onderzoek op: Onderzoek Joden Noord-Brabant 1930-1945.

Archieven Haaren bij Regionaal Archief Tilburg

Op 11 februari jl is wegens de herindeling van de gemeente Haaren ongeveer 100 meter archiefmateriaal van de gemeente Haaren uit de periode 1996-2015 overgebracht naar het Regionaal Archief Tilburg. Wilt u meer weten: Archief Haaren bij Regionaal Archief Tilburg.

Aanbieding: Boek De Brabantse spot- en scheldnamen

Er zijn talloze Brabantse spot- en scheldnamen. Caspar van de Ven stelde het boek ‘De Brabantse Spot- en scheldnamen’ samen. Daarin verzamelde hij ook treffende persoonskarakteriseringen die niet altijd ‘van huis uit’ een scheld- of spotnaam zijn. De spot- en scheldnamen komen uit het gebied van het historische hertogdom Brabant. Voor de leden van onze kring is dit boek nu verkrijgbaar tegen de sterk gereduceerde prijs van € 10,00 (excl. eventuele verzendkosten). Te bestellen door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De verhuizing van het Heemcentrum

Hoewel er diverse gesprekken met gegadigden gaande zijn, hebben we helaas nog geen nieuw onderkomen gevonden. Toch wordt er door diverse vrijwilligers al hard gewerkt om onze collectie op te schonen, in te pakken en verhuisklaar te maken. Immers de tijd tot 1 juli, de datum waarop we ons Heemcentrum leeg moeten opleveren, is nog maar kort. Mocht u ons nu of te zijner tijd willen helpen met de verhuizing meldt u aan door een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.