Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Foto Van de Wouw & Partners bedrijfshuisvesting

 

Na een maandenlange zoektocht heeft Heemkundekring De Kleine Meijerij uiteindelijk een nieuw verenigingsonderkomen gevonden in het oude gemeentehuis van Haaren. Een hele opluchting! Per 1 juli aanstaande is het Heemcentrum van De Kleine Meijerij voortaan dus in Haaren te vinden. De verhuizing van de Spoorlaan 70 naar Haaren zal plaats gaan vinden in de maanden mei en juni. Een hele klus met een lange voorbereiding, die al veel tijd en energie van de betrokken heemkunde-vrijwilligers heeft gevraagd en ook de komende maanden nog zal vragen.
Het bestuur is blij dat onze heemkundecollectie, bibliotheek- en vergaderruimte op één plaats kunnen worden ondergebracht op de begane grond links van de hoofdingang. Het zal best even wennen zijn nu we geen eigen home meer in Oisterwijk hebben, maar daar was helaas geen adequate en betaalbare ruimte te vinden. De gemeente Oisterwijk, eigenaar van het voormalige Haarense gemeentehuis, is verheugd dat ze naast enkele commerciële huurders nu ook een waardevolle maatschappelijke organisatie aan onderdak heeft kunnen helpen in het ’Huis van Haaren‘.
De duur van de huisvesting is tijdelijk en afhankelijk van de besluitvorming over de bestemming die het pand uiteindelijk gaat krijgen. Dat betekent dat wij nog steeds uitkijken naar een alternatief onderkomen waar ook invulling kan worden gegeven aan een openbaar toegankelijke museale functie. Wij zijn dan wel hoeders van erfgoed, maar dat betekent niet dat de collectie in ons depot en in de kasten moet blijven liggen. Het erfgoed is immers van ons allen en moet daarom ook getoond kunnen worden, het liefst in een echt museum.

In verband met werkzaamheden in het kader van de verhuizing (inpakken, kasten uit elkaar halen e.d.) heeft het bestuur besloten om het heemcentrum aan de Spoorlaan per 1 mei voor publiek te sluiten. Wij hopen dat u daar begrip voor hebt. Na 1 juli hopen wij u graag eens te ontmoeten in ons nieuwe onderkomen.

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.