Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Onderscheiden in de Orde van Oranje-Nassau, deze eer viel toe aan twee leden van Heemkundekring De Kleine Meijerij, namelijk Lia Clement en Theo Wiegeraad. Beiden van harte gefeliciteerd!

L ClementLia Clement-Verhoeven

Sinds het midden van de jaren zeventig is Lia Clement-Verhoeven actief als vrijwilliger in diverse functies bij diverse organisaties. Zo was zij tot 2018 wekelijks actief voor voetbalvereniging SvSSS in Udenhout. Ook was zij 11 jaar lang bestuurslid bij Stichting Udenhouts Volwassenen Onderwijs. Tussen 2004 en 2012 was zij elk jaar voor de werkgroep Koninklijk gedecoreerden bezig met de voorbereiding en het verzorgen van de bijeenkomst voor gedecoreerden in Udenhout. Voor Heemcentrum ’t Schoor is Lia Clement sinds 15 jaar actief als lid van het Schrijversteam en heeft zij hier sinds 2007 de functie van secretaris. Daarnaast is ze sinds 1998 lid en vrijwilliger van het Andantinokoor en neemt vanaf haar jeugd mantelzorgtaken op zich. 

 

Wiegeraad M VlaminckxTheo Wiegeraad

Vanaf 1980 is Theo Wiegeraad actief voor de EHBO-vereniging Oisterwijk. Zo ondersteunde hij mede de financiële administratie, zorgde hij voor de aanpassingen van de verenigingsstatuten en is altijd aanwezig bij vergaderingen. Kortom, hij zet zich al meer dan 40 jaar in. Van 2000 tot 2016 was Wiegeraad penningmeester bij de Nederlandse Coeliakie Vereniging, regiobestuur Noord-Brabant/Zeeland, waar diverse activiteiten werden georganiseerd zoals glutenvrije markten, glutenvrije diners en baklessen. Naast Wiegeraads eigen werkzaamheden als penningmeester, stond hij altijd klaar om mede-penningmeesters te helpen. Hij werkte onder andere mee aan een nieuw financieel administratiesysteem, ter vereenvoudiging van de boekhoudkundige administratie. Vanaf 2006 is Wiegeraad actief als stadsgidsvoor Stadsgidsen Oisterwijk “Heemkundekring De Kleine Meierij”. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van fietstochten, geeft hij rondleidingen tijdens het Sculptuurevenement, bomentochten in het kader van Oisterwijk 800, Open Monumentendag etc. Daarnaast is Wiegeraad ook gids in de Petrus-Banden kerk in Oisterwijk. Foto M. Vlaminckx, Oisterwijk. 

 

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.