Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Opgraving aan de Udenhoutseweg / Foto Archol Leiden

In het weekend van 19 en 20 juni 2021 zijn de Nationale Archeologiedagen. In samenwerking met de gemeente Tilburg heeft de AWN-afdeling Midden-Brabant enkele activiteiten georganiseerd. Zo vindt er op vrijdagavond 18 juni de al enkele malen uitgestelde lezing door Joris Brattinga plaats. Hij had de leiding over de opgraving van het grote en bijzondere urnenveld op de grens van Udenhout en Berkel-Enschot (gemeente Tilburg). De lezing vindt plaats in het voormalige Raadhuis aan de Slimstraat 2, 5071 EJ Udenhout.

Er mogen maximaal 50 bezoekers worden ontvangen en om dat overzichtelijk te houden dient u zich vooraf aan te melden. Doe dat rechtstreeks bij Paul Taminiau: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. U bent die avond welkom vanaf 19.15 uur. We beginnen rond 19.30 met een kort welkomstwoord door de voorzitter en een korte introductie door Guido van den Eynde, gemeentelijk archeoloog van Tilburg. De lezing begint om 19.45 uur. 

In de AWN-nieuwsbrief van juni kunt u lezen over de Nationale Archeologiedagen met een verhaal over de prehistorische graven bij Berkel-Enschot, een bezoek met uitleg aan de grafheuvels op de Regte Heide bij Goirle, voor kinderen de mogelijkheid om zelf een opgraving te doen en een fietstocht van Tilburg naar de Regte Heide. Klik hier voor meer informatie.Archol Leiden

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.