Filmfragment waarin wnd. voorzitter Anton van Dorp vertelt over de verhuizing.

De verhuizing naar de nieuwe huisvesting in het voormalige gemeentehuis te Haaren is bijna afgerond. Een twintigtal leden-vrijwilligers hebben er de afgelopen maanden stevig de schouders onder gezet. Opschonen, inpakken, nummeren, plannen, inrichten, uitruimen, koffie zetten, schoonmaken en dergelijke was zo’n beetje dagelijks / wekelijks werk. Het bestuur is erg blij met hun inzet. Naast diverse ritjes met auto met aanhanger door onze vrijwilligers heeft het Oisterwijkse verhuisbedrijf De Bresser op 3 en 18 juni in vijf ritten de rest van onze inventaris en collectie verhuisd van Oisterwijk naar Haaren. Dat was een hele klus, maar het is prima verlopen.

2021 04 gemeentehuis HaarenOok de grote containerunit die achter ons heemcentrum stond en het aangebouwde schuurtje vonden een nieuwe eigenaar. Op 30 juni vindt de oplevering aan de verhuurder plaats en dan is het heemcentrum aan de Oisterwijkse Spoorlaan volledig geschiedenis geworden. We gaan ons dan richten op het werken in en vanuit de nieuwe stek aan het Monseigneur Bekkersplein in Haaren. Daar moeten de puntjes natuurlijk nog op de i worden gezet, de laatste dozen nog uitgeruimd worden en dergelijke, maar onder voorbehoud van de vigerende corona-maatregelen verwachten we vanaf 2 juli weer toegankelijk te kunnen zijn voor bezoekers. Houd daarvoor onze website in de gaten. De officiële opening van het Heemcentrum in Haaren en een daarop aansluitend open weekend was voorzien in de tweede helft van september, maar is vanwege coronamaatregelen uitgesteld.

De Lokale Omroep voor Oisterwijk (LOVO) heeft een filmpje gemaakt over onze verhuizing. Dat komt zondag 27 juni op TV maar is nu al via Youtube te bekijken.