Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

2021 VermulstIn aansluiting op het artikel dat hij hierover schreef in het jongste nummer van De Kleine Meijerij zal Kees van Kempen over deze tak een lezing houden op woensdag 10 november, aanvang 20.00 uur in Den Boogaard in Moergestel.

De gouden bruiloft van het echtpaar Jos Vermulst en Ria Klijn begin september van dit jaar was de aanleiding voor een onderzoek naar de ‘stamboom’ Vermulst. Het gouden paar deed de familie Vermulst een familiegeschiedenis in boekvorm cadeau. Een boeiende familiegeschiedens! Via Haghorst was timmerman Willem Vermulst met zijn gezin rond 1825 in Moergestel komen wonen, in de Heizen. Veel van zijn kinderen en kleinkinderen bleven in Moergestel wonen. Jan Johannes Vermulst, de opa van de hierboven genoemde Jos, boerde ook nog een aantal jaren op de Oisterwijksche Hoeve in Heukelom. Met de dood van de vrijgezelle Neel Vermulst kwam er echter een einde aan de mannelijke lijn van de familie Vermulst in Moergestel.

Naast inhoudelijke informatie over deze tak zal Van Kempen de lezing vooral ook toespitsen op het motiveren van mensen om aan familiegeschiedenis te beginnen, de eerste stappen, de bronnen, de toetsende gesprekken, het benutten van heemkundekringen, het doorspitten van notarisarchieven, kadastergegevens, e.d. Niet om af te schrikken, maar om te vertellen hoe leuk het is.

Kees van Kempen is een boeiende spreker. Daarnaast is hij als voorzitter van Erfgoedcentrum ’t Schoor, bestuurslid van Brabants Heem en mede-schrijver van diverse boeken over met name de Udenhoutse geschiedenis goed thuis in het historisch wereldje.

Toegang voor de leden is gratis. Niet-leden vragen wij een bijdrage van € 4,00 per persoon.

Vergeet niet uw coronabewijs van inenting of een bewijs van een negatieve coronatest mee te nemen.

Heemkundekring De Kleine Meijerij heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout: www.dekleinemeijerij.nl .

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.