Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Door de uitbraak van het Corona-virus en de maatregelen om verspreiding tegen te gaan kwamen ook bij De Kleine Meijerij helaas veel activiteiten stil te liggen. Maar wanneer we terugkijken op het afgelopen jaar kunnen we stellen dat het een jaar is waarin er veel gebeurd is. Dank aan allen die daar aan meegewerkt hebben. Een kleine greep uit de veelheid van werkzaamheden zonder daarbij volledig te zijn. Met ondersteuning van diverse vrijwilligers hebben we de verhuizing van de Spoorlaan naar het oude gemeentehuis in Haaren tot een goed einde gebracht en zijn de ruimtes daar nu keurig ingericht. In het najaar konden we gelukkig nog een lezing en onze ledenvergadering houden.

Daarnaast werkte onze bidprentjesgroep op de achtergrond gestaag door aan het verzamelen, scannen en beschikbaar stellen van bidprentjes. De redactie zorgde dat ons tijdschrift weer gevuld werd met mooie artikelen en tijdig bij de leden in de bus kon vallen, de website en Facebookpagina werden bijgehouden.
Er vond een geslaagde boekenmarkt plaats waarbij overtollige boeken uit onze collectie verkocht werden.
We kregen schenkingen van mooie heemkundige objecten hertgeen extra werk betekende voor onze werkgroep die het collectiebeheer verzorgde, maar ook materiaal opleverde om in onze expositieruimte ten toon te stellen.

Onze heemkundekring verscheen met een kleurrijk artikel in het tijdschrift InBrabant en de LOVO maakte een korte TV-reportage over ons nieuwe onderkomen. Ook wordt er gewerkt aan het verder ontsluiten van de kadastrale hulpkaartjes uit onze collectie, nieuwe boeken werden in onze bibliotheek opgenomen, de knipselcollectie bijgewerkt en allerlei informatievragen beantwoord. Daarnaast kwam het bestuur weer meer op sterkte zodat we vol goede moed het nieuwe jaar ingaan met hopelijk de mogelijkheid om met meer activiteiten naar buiten te kunnen treden.

Bestuur en vrijwilligers van heemkundekring De Kleine Meijerij wensen iedereen een Zalig Kerstfeest en een Gelukkig en Gezond Nieuwjaar!

A. van Dorp, wnd. voorzitter

In het informatieblad 'Achterkantjes' kunt u lezen over:

 • Korte terugblik op een roerig jaar
 • Jaarvergadering 18 oktober 2021
 • Onderscheidingen Mart van den Oever en Henk van Helvert
 • Actualiseren emailadressen
 • Mooi resultaat Rabo ClubSupport / DKM Culturele ANBI
 • Lezing Hendrik Verhees op 16 of 23 februari
 • Contributie-mededeling
 • Jaarvergadering 2022 op 28 maart
 • Lezing Marjan de Groot over de Canon van Nederland op 28 maart
 • Werven nieuwe leden
 • Boekennieuws

Download hier de PDF

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.