Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

2022 06 12 Jubileum 75 jaarOp zondag 12 juni vierde heemkundekring De Kleine Meijerij haar 75-jarig bestaan. Met een markt van negen kramen (voor elk dorp een kraam) met daarin uit ieder dorp mooie variatie aan interessante heemkundige objecten en informatie (foto’s, gebruiksvoorwerpen, vlaggen, publicaties e.d.) stonden we op het plein voor ons nieuwe onderkomen aan het Mgr. Bekkersplein in Haaren.

2022 06 12 04 Jubileum 75 jaarDe reuzen van het Oisterwijkse Reuzengilde kwamen op bezoek, dus Ermelindus, Peer Paorel, Heukelomse Mie, Ariaoneke en kleine Hendrik stonden fier tussen de kramen en trokken veel bekijks. Er was een koffiekraampje met door de JUMBO Pannenschuur uit Oisterwijk gedoneerde cake of een ‘ouderwetse’ kletskop en “Mijske” verkocht er ijsjes en snoepgoed voor de kinderen. De weergoden waren ons goed gezind en de aanwezige bezoekers konden gelukkig in een lekker zonnetje genieten van een mooie, geanimeerde en levendige buitenmarkt.

Ook binnen was van alles te doen. De expositieruimte van ons heemcentrum met schitterende uit ons werkgebied bewaard gebleven heemkundige voorwerpen was opengesteld, bezoekers konden kennisnemen van het inmiddels grote assortiment aan door ons uitgegeven heemkundige publicaties en in de bestuurskamer/bibliotheek werden met medewerking van Oisterwijk in Beeld diverse filmpjes vertoond.

2022 06 12 03 Jubileum 75 jaarIn de binnenhal vond de tweedehands boekenmarkt aardig wat aftrek en ook de informatiestands van onze bidprentjesgroep, Erfgoedcentrum ’t Schoor, heraldisch tekenaar William Coolen, Wim de Bakker en de selectie van oude gebruiksvoorwerpen die met warmte en licht te maken hebben van Antoon van Hedel trokken veel belangstelling. De kleurhoek voor de kinderen bleef wat onbenut.
De LOVO (Lokale Omroep voor Oisterwijk) maakte een filmreportage. De heemkundevrijwilligers werden getrakteerd op een lunch en kregen diverse felicitaties en complimenten voor hun presentaties en heemkundig werk. Al met al een heel geslaagde dag, met dank aan alle organisatoren en actieve vrijwilligers die hun beste beentje voor gezet hebben.

 

Bekijk hier het filmpje dat gemaakt is door LOVO (Lokale Omroep voor Oisterwijk). 2022 06 12 02 Jubileum 75 jaar

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.