Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Open Monumentendag
Aanstaande weekend 10 en 11 september is het weer Open Monumentendag. Diverse leden van onze kring zijn betrokken geweest bij de voorbereiding en actief tijdens de Open Monumentendag. Wat is er te doen in ons werkgebied? Komt u ook op bezoek?
* Berkel-Enschot, zondag 11 september
In het bijzonder rond de voormalige abdij Koningsoord enkele korte rondleidingen alsmede een lezing van restauratie-architect Marina Moons over de duurzame restauratie van deze abdij zodat die geschikt werd voor het nieuwe gebruik (aanvang 14.00 uur). Ook is er een fotopresentatie over de verbouwing en herinrichting van abdij Koningsoord. Zie verder de folder van de gemeente Tilburg.
* Udenhout/Biezenmortel, zaterdag 10 september
Openstelling Erfgoedcentrum 't Schoor, Landpark Assisiƫ (ook 11 september) en een route langs vijf 'Duinboeren' die duurzaam ondernemen in een prachtige boerderij die dankzij hen ook een langer leven als boerderij heeft. Zie voor meer informatie (ook voor activiteiten in Tilburg en Berkel-Enschot) de folder van de gemeente Tilburg.
* Haaren, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk, zondag 11 september
Dit jaar is een fietstocht uitgezet langs 15 unieke monumenten in de vier kernen van de gemeente Oisterwijk. U leest er meer over op deze webpagina.
Vanaf 11.00 uur kunt u bij het Raadhuis in Oisterwijk een gids ophalen met alle informatie. U kunt de monumenten die dag tot 16.00 uur bezichtigen. Afsluitend wordt in villa Zonnewende in Moergestel om 16.30 uur de prijs uitgereikt voor het mooiste monument van deze dag.
Wie alvast een voorproefje wil, Oisterwijk in Beeld maakte een kort promofilmpje met daar ook aansluitend filmpjes over de 15 te bezoeken monumenten.
Ook de Stoommachine op het KVL-terrein is open. Er vinden tussen 11.00 en 17.00 uur rondleidingen plaats en ook het gangenstelsel onder het terrein is toegankelijk.
* Helvoirt, zondag 11 september
In Helvoirt is de St.Nicolaaskerk opengesteld van 12.00 tot 17.00 uur en is er mogelijkheid om om 14.00 uur deel te nemen aan een Van Gogh-wandeling.(wel van tevoren reserveren op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
* Esch
In Esch zijn dit jaar geen activiteiten.
 

 

 

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoƶrdinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.