Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
OPEN DAG REGIONAAL ARCHIEF TILBURG MET SPECIALE AANDACHT VOOR HEEMUNDEKRING DE KLEINE MEIJERIJ

Op zaterdag 5 november aanstaande organiseert Regionaal Archief Tilburg (Kazernehof, Tilburg) een open dag om de gerenoveerde  leeszaal en de collectie aan iedere ge√Įnteresseerde te laten zien. U bent van harte welkom om daarbij aanwezig te zijn.
 LOgo 75            Logo RegionaalArchiefTilburg klein
Tijdens deze dag besteedt het Regionaal Archief speciale aandacht aan de jarige Heemkundekring De Kleine Meijerij. 75 jaar heemkunde, dat is voor Regionaal Archief Tilburg reden voor een feestje. Tot het werkgebied van De Kleine Meijerij behoren Berkel Enschot, Heukelom, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Esch en Helvoirt. Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van al deze dorpen, op de laatste twee na.  
 
Op het programma staan lezingen over het doen van stamboomonderzoek en over de verschillende websites van het archief. Erik-Jan Broers van Tilburg University geeft een lezing over huwelijk en ontrouw in de 17e en 18e eeuw. Hij neemt ons onder andere mee naar verbroken verlovingen, een baby op de stoep en de acties van een verlaten vrijster.
Ook vertonen we oude films en opzienbarende stukken uit de collectie van Regionaal Archief Tilburg onder meer stukken uit archieven die betrekking hebben op de dorpen uit het werkgebied van De Kleine Meijerij.
 
Ook de Heemkundekring is aanwezig met een informatiestand, publicaties  en een presentatie van een aantal mooie heemkundige voorwerpen uit de aangesloten plaatsen. 
 
De dag start om 10.00 uur met taart voor de jarige heemkundekring. Eenieder is hierbij van harte uitgenodigd, zowel voor de taart als voor de gehele dag (van 10.00 tot 16.00 uur)!

Wie weet zien we u op deze dag. Meer informatie vindt u op de archiefwebsite.

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Haaren als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Monseigneur Bekkersplein 2
5076 AV  Haaren
Tel: 06 - 26 80 08 15

Openingstijden Heemcentrum

 Openingstijden

Woensdag van 9.00 tot 12.00 uur

Vrijdag van 14.00 tot 16.00 uur

of op afspraak met de bibliotheekcoördinator Philo IJpelaar, telefoon 06-20694624.

U bent er van harte welkom.

Openingstijden Bibliotheek

Woensdagmorgen en vrijdagmorgen 9.00 uur - 12.00 uur of op afspraak 06-20694624.