Home
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"
Heemkundekring "De Kleine Meijerij"

Oisterwijk toen en nu in een mooi plaatjesboek

Op 29 juli startte bij Jumbo-Oisterwijk een HISTORISCH(e) gave actie: stickers sparen met historische en hedendaagse foto's van het mooie Oisterwijk!
Bij iedere € 10,00 aan boodschappen ontvang je een zakje met 4 stickers om in te plakken in het schitterende boek Groeten uit Oisterwijk Oisterwijk toen en nu.

Jumboboek
(Foto: Peter Smulders)
Roy Verkuijl filiaalmanager van Jumbo-Oisterwijk heeft op 2 augustus het eerste complete Jumbo-plaatjesalbum aangeboden aan heemkundeleden Martin van der Waals en Piet Jacobs. Met name zij hebben er veel tijd en energie in gestoken om foto's voor dit schitterende boek bijeen te brengen en teksten te schrijven. 
Roy Verkuijl complimenteerde hen en alle andere mensen van heemkundekring De Kleine Meijerij voor de zeer zorgvuldige en enthousiaste wijze waarop zij dit boek gemaakt hebben.                          

   

 

Het groot formaat boek telt 48 pagina’s en kent naast een inleiding over Oisterwijk toen en nu en een paragraaf met plattegronden zes hoofdstukken waarin de diverse wijken besproken worden. Toelichtende teksten en vaste illustraties maken dat je samen met de in te plakken plaatjes een mooi, gevarieerd en toegankelijk beeld krijgt van de Oisterwijkse en Heukelomse historie.
De redactie bestaande uit Piet Jacobs, Peter Smulders, Marnix Versteegh en Martin van der Waals mag er trots op zijn. Maar natuurlijk ook de diverse andere personen en instanties die belangeloos en bereidwillig hun medewerking aan dit boek verleenden wat betreft afbeeldingen, historische informatie of tekstcontrole. Hun namen vind je achter in het boek.
De actie duurt nog tot en met 19 oktober, tijd genoeg om de complete verzameling van 216 plaatjes bij elkaar te sparen
.Boek Groeten uit Oisterwijk 2

 

Heemkundekring De Kleine Meijerij

LOGO De Kleine Meijerij Low resHeemkundekring "De Kleine Meijerij" heeft als werkgebied Berkel-Enschot, Biezenmortel, Esch, Haaren, Helvoirt, Heukelom, Moergestel, Oisterwijk en Udenhout.

De Kring is in 1947 in Helvoirt opgericht en heeft momenteel Oisterwijk als plaats van vestiging.

Bezoekadres Heemcentrum

Spoorlaan 70
5061 HC Oisterwijk
Tel: 013 528 59 96

Openingstijden Heemcentrum


iedere vrijdagmiddag
13.30 tot 16.00 uur

Openingstijden Bibliotheekwoensdag : 09.00 tot 12.00 uur
vrijdag     : 13.30 tot 16.00 uur